Składniki
Składniki: wiśnia kandyzowana 55% [ wiśnia, cukier, syrop glukozowo – fruktozowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – sorbinian potasu, aromat), pomimo szczegółowej kontroli w produkcie sporadycznie mogą wystąpić pestki, lub ich fragmenty, czekolada 45% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi), E476, aromat]. Masa kakaowa minimum 45%. Procentowa zawartość owoców i czekolady jest liczona szacunkowo, w rzeczywistości może się różnić.
Może zawierać orzechy arachidowe, orzechy laskowe i mleko. Produkt może powodować alergię lub nietolerancje pokarmowe, które mogą występować w wiśni i czekoladzie.
Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, zalecana temperatura przechowywania to 12 – 18 °C. Wilgotność względna powietrza w pomieszczeniach powinna wynosić max. 75%. Produkt należy chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i unikać przechowywania w miejscach o zmiennej temperaturze i wilgotności. Nr normy PN-A-88111. Data przydatności jest jednocześnie nr partii produktu.
Data minimalnej trwałości: 2 miesiące od daty produkcji.
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal) |
1562/375 |
Tłuszcz (g) |
13,2 |
W tym nasycone kwasy tłuszcz. (g) |
8 |
Węglowodany (g) |
63,2 |
W tym cukry (g) |
59,6 |
Błonnik (g) |
0,9 |
Białko (g) |
2,5 |
Sól (g) |
0,01 |