Zrównoważony agrest w czekoladzie – 300g

Zrównoważony agrest w czekoladzie – 300g

29.90  z VAT

1 w magazynie

Owoc orkiestra. Przewodniczący rady złożonej z wielu witamin i minerałów.

Prezes kwaśnego oraz wytrawnego smaku. Doskonale przygotowany aby radzić sobie ze stresem i dbać o odpowiedni poziom koncentracji. Niezastąpioną czekoladę zatrudnił aby nieco osłodzić swój poważny wizerunek. Tą decyzją zyskał nowych pasjonatów jego smakowych kompetencji. Do sporego grona wysoko postawionych przyjaciół agrestu należy miedzy innymi błonnik, z którym wspólnie działają na rzecz sprawnie działającego układu pokarmowego.

Mamy zaszczyt obserwować codzienną współpracę agrestu z czekoladą i jesteśmy pod jej ogromnym wrażeniem. Mimo tak odmiennych smaków i właściwości zgrali się znakomicie. Dojrzały agrest pozwala czekoladzie zdominować swój świat słodyczą, która dodała mu aksamitności i sporej popularności.
Kochamy owoce, czekoladę i… naturę. Dlatego w trosce o środowisko unikamy produkcji dodatkowych odpadów. W naszych opakowaniach każdą czekoladkę znajdziecie luzem, bez dodatkowej owijki.

Zrównoważony agrest w czekoladzie – 300g

kładniki

Składniki: agrest kandyzowany 55% (agrest, cukier, syrop glukozowo- fruktozowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – sorbinian potasu, aromat), czekolada 45% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi), E476, aromat. Masa kakaowa minimum 45%]. Procentowa zawartość owoców i czekolady jest liczona szacunkowo, w rzeczywistości może się różnić.

Może zawierać orzechy arachidowe, orzechy laskowe i mleko. Produkt może powodować alergię lub nietolerancje pokarmowe występujące w agreście lub czekoladzie.

Wyprodukowano w Polsce.

Przechowywanie

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, zalecana temperatura przechowywania to 12 – 18 °C. Wilgotność względna powietrza w pomieszczeniach powinna wynosić max. 75%. Produkt należy chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i unikać przechowywania w miejscach o zmiennej temperaturze i wilgotności. Nr normy PN-A-88111.

Data minimalnej trwałości: 2 miesiące od daty produkcji.

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna (kJ/kcal) 1729/415
Tłuszcz (g) 13,3
W tym nasycone kwasy tłuszcz. (g) 8
Węglowodany (g) 63,2
W tym cukry (g) 58,4
Błonnik (g) 2,3
Białko (g) 2,3
Sól (g) 0,01