Składniki
Składniki: skórka pomarańcza kandyzowana 55% (skórka pomarańcza, cukier, syrop glukozowo – fruktozowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromat, substancja konserwująca – sorbinian potasu), czekolada 45% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi), E476, aromat. Masa kakaowa minimum 45%]. Procentowa zawartość owoców i czekolady jest liczona szacunkowo, w rzeczywistości może się różnić.
Może zawierać orzechy arachidowe, orzechy laskowe i mleko. Produkt może powodować alergię lub nietolerancje pokarmowe, które mogą występować w kandyzowanej skórce z pomarańcza i czekoladzie.
Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, zalecana temperatura przechowywania to 12 – 18 °C. Wilgotność względna powietrza w pomieszczeniach powinna wynosić max. 75%. Produkt należy chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i unikać przechowywania w miejscach o zmiennej temperaturze i wilgotności. Nr normy PN-A-88111. Data przydatności jest jednocześnie nr partii produktu.
Data minimalnej trwałości: 2 miesiące od daty produkcji.
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal) |
1760/393 |
Tłuszcz (g) |
12,9 |
W tym nasycone kwasy tłuszcz. (g) |
8 |
Węglowodany (g) |
63,2 |
W tym cukry (g) |
59 |
Błonnik (g) |
6,6 |
Białko (g) |
2,6 |
Sól (g) |
0,01 |