Wyniosła śliwka – 300g

Wyniosła śliwka – 300g

29.90  z VAT

1 w magazynie

Dlaczego nazwaliśmy suszoną śliwkę wyniosłą? Bo ona zna swoją wartość!

Pewna siebie śliwka wie za co ją cenimy. Otoczona charakterystycznym aromatem dumnie paraduje wśród innych owoców. Chwali się dobroczynnym wpływem na procesy trawienne swoich adoratorów. Ma spora paczkę przyjaciół wśród takich znakomitych witamin jak A, C, E oraz K. Nawiązała na stale ścisłą współpracę z magnezem, potasem, wapniem oraz żelazem. Nie rozstaje się z antyoksydantami. Na stale znajduje się w ścisłym związku z błonnikiem.

Kochamy owoce, czekoladę i… naturę. Dlatego w trosce o środowisko unikamy produkcji dodatkowych odpadów. W naszych opakowaniach każdą czekoladkę znajdziecie luzem, bez dodatkowej owijki.

Oczywistym jest, że wyniosła śliwka zasługuje na wszystko co najlepsze. Dlatego bez sprzeciwu zgodziła się wejść w spółkę z nasza rozpływająca się w ustach czekoladą. Połączyła ich naturalność, wyjątkowy smak i przekonanie, ze dobry skład ma kluczowe znaczenie. Musimy przyznać, że razem tworzą zgrany duet.

Wyniosła śliwka – 300g

Składniki

Składniki: śliwka suszona 70% ( śliwka kalifornijska, substancja konserwująca: sorbinian potasu), czekolada 30% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyna sojowa), E 476, aromat. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i mleka. Zawartość suchej masy kakaowej nie mniej niż 45%]. Procentowa zawartość owoców i czekolady jest liczona szacunkowo, w rzeczywistości może się różnić.

Może zawierać orzechy arachidowe, orzechy laskowe i mleko. Produkt może powodować alergię lub nietolerancje pokarmowe, które mogą występować w śliwce i czekoladzie. Pomimo szczegółowej kontroli produkt może zawierać pestki, lub fragmenty pestek.

Wyprodukowano w Polsce.

Przechowywanie

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, zalecana temperatura przechowywania to 12 – 18 °C. Wilgotność względna powietrza w pomieszczeniach powinna wynosić max. 75%. Produkt należy chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i unikać przechowywania w miejscach o zmiennej temperaturze i wilgotności. Nr normy PN-A-88111.

Data minimalnej trwałości: 2 miesiące od daty produkcji.

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna (kJ/kcal) 1554/373
Tłuszcz (g) 13,1
W tym nasycone kwasy tłuszcz. (g) 8
Węglowodany (g) 60,2
W tym cukry (g) 43,9
Błonnik (g) 4,3
Białko (g) 3
Sól (g) 0,01