Miscela Superiore to w przeważającej części połączenie szlachetnych ziaren arabica pochodzących z terenów wysokogórskich Ameryki Południowej z domieszką robusty z Afryki i Azji. Kawa charakteryzuje się słodkim, łagodnym smakiem i delikatnym aromatem z odpowiednią kwasowością. Wyczuć w niej możemy aromaty orzecha z wanilią
Doskonała jakość ziaren gwarancją smaku w każdej kropli
Maestro Miscela Superiore została wypalona w średnim stopniu i skomponowana przy wykorzystaniu 80% ziaren arabiki, które dają głębie smaku kawie, a domieszka robusty zapewnia jej mniejszą kwasowość oraz średnią zawartość kofeiny. Możemy się nią cieszyć o każdej porze dnia, zarówno wcześnie rano jak i późnym popołudniem. Blend ten z powodzeniem możemy wykorzystywać w ekspresach automatycznych, kolbowych czy alternatywnych metodach zaparzania. Świetnie nadaje się również do przygotowania różnych kaw zarówno czarnych jak i mlecznych.
Charakterystyka kawy:
Nazwa: |
Miscela Superiore |
Rodzaj: |
kawa ziarnista |
Skład: |
80% Arabica 20% Robusta |
Smak: |
orzech laskowy, wanilia |
Stopień palenia: |
średni |
Kraj pochodzenia: |
Ameryka Południowa, Afryka, Azja |
Kwasowość: |
niska |
Słodkość: |
wysoka |
Body: |
4/5 |
Crema: |
4/5 |
Termin przydatności: Minimum 22 miesiące. Termin przydatności znajduję się na zgrzewie opakowania.
Przechowywanie: Kawę należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Opakowanie: Opakowanie z wentylem, dające zawsze 100% świeżości, ziarna kawy są doskonale zabezpieczone i pozostaną przez długi czas świeże.
Pamiętaj: Kawa uzyskuje swój odpowiedni smak od 7 do 14 dni od momentu wypalenia.
- Gwarantujemy doskonały smak i aromat kawy, dzięki specjalnie wyselekcjonowanym ziarnom najwyższej jakości.