Kawa ziarnista Espresso Italiano to mieszanka 70% ziaren robusty z dodatkiem ziaren arabica. Kawa jest wypalana w średnim stopniu na styl włoski. Jej głównymi atutami jest intensywny aromat i gęsta pianka tuż po zaparzeniu. Polecana szczególnie dla osób lubiących mocniejsze smaki, kawa o większej zawartości kofeiny.
Idealna kawa na dobre rozpoczęcie dnia
Espresso Italiano to typowa mieszanka we włoskim stylu, została stworzona z wysokiej jakości ziaren. Akcent gorzkiej czekolady z orzechami jest tu bardzo dobrze wyczuwalny. Kawa sprawdzi się wyśmienicie do porannego śniadania oraz popołudniowej przerwy w pracy. Jak sama nazwa wskazuje kawa nadaje się świetnie do zaparzenia w formie espresso, a dzięki zawartości robusty w składzie ma ona niską kwasowość przez co jej smak dobrze połączy się także z mlekiem.
Charakterystyka kawy:
Nazwa: |
Espresso Italiano Nero |
Rodzaj: |
kawa ziarnista |
Skład: |
30% Arabica 70% Robusta |
Smak: |
czekolada gorzka, orzech |
Stopień palenia: |
średni |
Kraj pochodzenia: |
Ameryka Poludniowa/Afryka |
Kwasowość: |
niska |
Słodkość: |
niska |
Body: |
3/5 |
Crema: |
4,5/5 |
Termin przydatności: Minimum 22 miesiące. Termin przydatności znajduję się na zgrzewie opakowania.
Przechowywanie: Kawę należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Opakowanie: Opakowanie z wentylem, dające zawsze 100% świeżości, ziarna kawy są doskonale zabezpieczone i pozostaną przez długi czas świeże.
Pamiętaj: Kawa uzyskuje swój odpowiedni smak od 7 do 14 dni od momentu wypalenia.
- Gwarantujemy doskonały smak i aromat kawy, dzięki specjalnie wyselekcjonowanym ziarnom najwyższej jakości.